Diëtistenpraktijk Rothengatter
Directe toegankelijkheid

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

Sinds een aantal jaren kunt u ook zelf een afspraak maken met een diëtist, zonder verwijsbrief van een huisarts of specialist. Dit besluit heet Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD).

Echter, niet alle zorgverzekeraars (waaronder de CZ) vergoeden de diëtist zónder verwijsbrief. Daarom is het verstandiger om een verwijsbrief bij uw huisarts of specialist aan te vragen.

 

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

Komt u voor het eerst zonder verwijsbrief, dan vindt er een "DTD screening" plaats.

Dit is een onderzoek om te beoordelen of u bij mij bij het juiste adres bent. Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden.bepalend hiervoor zijn: de klacht zelf, mogelijke andere klachten of ziektebeelden die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Zijn er twijfels, dan kan ik u adviseren om éérst contact op te nemen met uw huisarts of medisch specialist, alvorens er gestart kan worden met de behandeling.

 

Wanneer u binnen de ketenzorg valt (bv diabetes, hart en vaatziekten of COPD) dan krijgt u vaak geen verwijsbrief mee. De Praktijkondersteuner zorgt er dan voor dan de verwijsbrief digitaal naar mij wordt doorgestuurd.

 

Contact:

U kunt via e-mail of telefonisch contact met mij opnemen. E-mail en voicemail berichten worden binnen drie werkdagen beantwoord.

 email: dprdietist@outlook.com

U kunt mij telefonisch bereiken tijdens kantooruren op: 06 18 50 32 81